ДАНАС СЛАВИМО ОЦЕ: Обележавање овог празника симболише се јачање породице и слоге, а овај СТАРИ ОБИЧАЈ треба да испоштујете!

Српска православна црква и верници данас славе празник Очеви или Оци, посвећен татама и њиховој деци и један је од најлепших породичних празника.

(ФОТО) ПРОКУПЉЕ ЗА ДЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

Оци или Очеви је српски празник који се слави прву недељу пред Божић. Тога дана, исто као и на Материце, деца везују своје очеве, а ови им се дреше – “одвезују” поклонима, исто као и мајке.

Оци, Материце и Детињци су породични празници и за тај дан домаћице припремају свечани ручак на коме се окупи цела породица.

Деца поране ујутру и везују марамом или канапом очеве, и не пуштају их све док не добију слаткише и поклоне. Очеви деци дарују поклоне како би током целе године срећа и благостање владало у породици.

Породичне празнике треба испоштовати јер они указују на важност породице. Обележавање овог празника симболише се јачање породице, слоге у њој, разумевању, поштовању између деце и родитеља, старијих и млађих, што све заједно чини једну породицу у којој влада мир и слога.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Градоначелник Прокупља посетио породилиште и уручио поклон мајци прворођене бебе

(ФОТО) ПРОКУПЉЕ ЗА ДЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

(ФОТО) БУДИТЕ ОДГОВОРНИ, НЕ БАЦАЈТЕ ПЕТАРДЕ: Хиљаде паса угине од срчаног удара, за њих је бука превелики стрес!

Хапшење: Ударио секиром сина у главу

На Инфективном одељењу 58 пацијената позитивно на корону, једна особа преминула

Филлy Фарм из Велике Плане концесионар Апотеке Прокупље, нема отпуштања радника нити будућег ризика за буџет Града

СЛИКА ДЕЧАКА КАКО ПРОДАЈЕ ИСПРЕД ГИМНАЗИЈЕ УЗНЕМИРИЛА ПРОКУПЉЕ!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име