Градоначелник Прокупља посетио породилиште и уручио поклон мајци прворођене бебе

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, данас је посетио породилиште Опште болнице “Др Алекса Савић” и мајци проворођене бебе у 2021. години, уручио новогодишњи поклон у износу од 60.000 динара.

(ФОТО) ПРОКУПЉЕ ЗА ДЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

Прва беба је дечак, рођен 1. јануара у 22 сата и 30 минута, тежак је 3,55 кг и дугачак 52 центиметра.

-Рођење нашег првог суграђанина је нешто најлепше на почетку сваке нове године. Зато желимо да се деца у нашем граду и нашем округу што више рађају. Као локална самоуправа настојимо да помогнемо програмима, који ће олакшати родитељство и пратимо све мере за подстицај рађања, које спроводи Република Србија, рекао је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић у прокупачкој Болници.

Он је истакао да Град Прокупље издваја средства и за финансирање вантелесне оплодње и предузима одређене мере за подстицај рађања, уз подршку Владе Србије и надлежних министарстава.

– Надам се да ће те мере дати резултате. Од прошле године смо почели са субвенционисањем вантелесне оплодње. Субвенционишемо и децу у вртићу, другорођено, трећерођено, четрврторођено, близанце са 50 односно 20 одсто економске цене по детету. Чинимо родитељима да што мање плаћају боравак деце у вртићу, јер желимо да демографско популациона политика на простору Топличког округа буде боља, нагласио је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ПРОКУПЉЕ ЗА ДЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

(ФОТО) БУДИТЕ ОДГОВОРНИ, НЕ БАЦАЈТЕ ПЕТАРДЕ: Хиљаде паса угине од срчаног удара, за њих је бука превелики стрес!

Хапшење: Ударио секиром сина у главу

На Инфективном одељењу 58 пацијената позитивно на корону, једна особа преминула

Филлy Фарм из Велике Плане концесионар Апотеке Прокупље, нема отпуштања радника нити будућег ризика за буџет Града

СЛИКА ДЕЧАКА КАКО ПРОДАЈЕ ИСПРЕД ГИМНАЗИЈЕ УЗНЕМИРИЛА ПРОКУПЉЕ!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име