Од локалне самоуправе пакетићи за децу из социјално угрожених породица

Град Прокупље, обезбедио је 600 новогодишњих пакетића за децу из социјално угрожених породица.

Како каже градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, због неповољне епидемиолошке ситуације, ове године традиционална подела пакетића у згради Градске управе није организована, али су они ипак дошли до својих корисника, тако што су представници Града обишли ове породице.

-И ове године, мислили смо на најмлађе. Знамо да деца жељно ишчекују новогодишње празнике управо због пакетића, те смо се потрудили да их и ове године обрадујемо. Надам се да ће следеће године ситуација бити много боља, и да ћемо моћи да организујемо пријем за најмлађе, да се дружимо и да их дарујемо, казо је Аранђеловић.

Члан Градског већа за социјална питања, Катарина Вељовић, каже да су пакетићи намењени деци узраста до 12 година, а спискови су сачињени на основу података Центра за социјални рад, у сарадњи са представницима удружења и друштвених организација у Прокупљу.

–Као и сваке године, поводом новогодишњих и божићних празника, Град Прокупље је издвојио средства за набавку новогодишњих пакетића за децу из породица слабијег материјалног стања. Данас смо у појединим градским насељима посетили ова домаћинства и малишанима уручили поклоне, са жељом да их обрадујемо и улепшамо предстојеће празнике, казала је већница Вељовић, честитајући Нову годину и Божић најмлађим грађанима Прокупља.

Подела пакетића наставиће се и наредних дана, тако што ће поклоне малишанима достављати представници месних заједница и градских удружења. Овакав начин доставе организован је због мера заштите и спречавања ширења корона вируса.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

На данашњи дан погинуо један од вођа Топличког устанка у Првом светском рату

Радило се по граду али и селима

Народни музеј Топлице реализовао пројекат „Спомен обележје Димитрију Беговићу“

КОЦ „Топлица“ обележава шест деценија рада и постојања

На Инфективном одељењу 71 особа позитивна на корону

За недељу дана рођено 11 беба

Леп гест: Поклони за кориснике Дневног боравка “Сунце”

2 KOMENTARA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име