Радило се по граду али и селима

–Без обзира на епидемиолошку ситуацију изазвану Ковидом–19, сви планирани овогодишњи послови су урађени, изјавио је директор Јавног предузећа за урбанизам и уређење Града Прокупља Милисав Брајковић и дадао да се највећи део послова односио на путну мрежу у градским и сеоским срединама.

Борба за власт у Прокупљу искоришћавањем најмлађих не престаје, део опозиције не бира средства

Говорећи о асфалтирању улица у граду, он је подвукао да су асфалтиране улице Веселина Маслаше, Грачаничка, Видојевачка, Таковска, Радивоја Кораћа и део улице Даринке Несторовић. У улици Веселина Маслаше, Грачаничкој, делу Генерала Транијеа и Иве Андрића асфалтирани су и тротоари.

И у прокупачким селима, Новој Божурни, Поточићу, Ресинцу, Горњој и Доњој Стражави и Бериљу асфалтиране су поједине улице. У Бериљу и Горњој Стражави асфалтиране су по две улице. У сеоској школи у Микуловцу асфалтирано је школско игралиште, као и прилаз на улазу у школи и фискултурној сали ОШ „Милић Ракић Мирко“.

Осим асфалтирања, у прокупачким селима радило се и на насипању сеоских и атарских путева. Ти послови су урађени у Кожинцу, Бреговини, Гласовику и другим појединим селима која гравитирају око Житног Потока, Доњој Трнави, Плочнику и другим селима.

Запослени у овом јавном предузећу активно су радили и на санацији и поправци путева након временских непогода. Адаптација и поправка путева урађена је у Доњој Бресници, Здравињу, Прекопуцу, путу Дединце-Товрљане, Ајдановцу и другим сеоским путевима. На појединим сеоским путевима постављени су пропусти.

Упоредо, поред путне мреже, радило се и на уличној расвети, како у граду, тако и у сеоским срединама.

–Средства за овогодишње радове у износу од скоро 65 милиона динара обезбеђена су из буџета Града Прокупља. Са урађеним пословима, односом извођача радова према послу и сарадњом са руководством локалне самоуправе могу у потпуности бити задовољан, рекао је директор Брајковић и нагласио да ће се и у наредној години радити на инфраструктурним објектима, како у граду, тако и у сеоским срединама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Народни музеј Топлице реализовао пројекат „Спомен обележје Димитрију Беговићу“

КОЦ „Топлица“ обележава шест деценија рада и постојања

На Инфективном одељењу 71 особа позитивна на корону

За недељу дана рођено 11 беба

Леп гест: Поклони за кориснике Дневног боравка “Сунце”

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић организовао пријем за најбоље студенте: Ви сте понос Града

Од организације „Срби за Србе“ трактор и таруп – косилица за породицу Стевановић из Блаца

Борба за власт у Прокупљу искоришћавањем најмлађих не престаје, део опозиције не бира средства

5 KOMENTARA

  1. Moze neko da prica ovako ili onako cinjenica je da se u Prokuplju mnogo radi, da se mnogo uradilo i da po pricama nadleznih, tek ce da se radi. Nemojmo da zaboravimo kapitalne projekte koje ce Prokuplje za vrlo kratko vreme da uzdignu u ozbiljan status grada. Obilaznica oko Prokuplja (auto – put), industrijska zona, dom zdravlja. Dom zdravlja je bio san svih prokupackih politicara na vrhuncu njihove politicke karijere, svi su na tom ispitu pali. Svaka cast Darku Laketicu sto ce Prokuplje dobiti moderan zdravstveni centar. Svaka cast doktore!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име