На Инфективном одељењу 71 особа позитивна на корону

У току јучерашњег дана у Ковид пријемно тријажним амбулантама Опште болнице “Др Алекса Савић” у Прокупљу прегледано је 116 пацијената са симптомима респираторних инфекција под сумњом или позитивних на Ковид -19.

Борба за власт у Прокупљу искоришћавањем најмлађих не престаје, део опозиције не бира средства

На Инфективном одељењу Опште болнице ”Др Алекса Савић” у Прокупљу, хоспитализована су 84 пацијента са територије Топличког округа. Код 71 је потврђено присуство вируса Ковид -19. Хоспитализовани пацијенти су са бронхопнеумонијом и средње-тешком клиничком сликом. На кисеоничкој потпори у одељењу се тренутно налазе 48 пацијената.

Сви пацијенти су под 24- часовним наџором од стране лекара и медицинског особља Опште болнице. У току јучерашњег дана један пацијент транспортован је на даље лечење у КЦ Ниш.

У Ковид амбуланти прокупачког Дома здравља у последња 24 сата прегледано је 207 грађана се симптомима респираторних инфекција под сумњом на Ковид -19.

Како су потврдили у овој установи, од броја прегледаних, 15 пацијената са упалом плућа и сумњом на Ковид -19 упућено је у прокупачку Болницу на даље испитивање и лечење, а троје је послато у кућну изолацију због контакта са оболелим особама.

Како су истакли у Дом здрављу, у току јучерашњег дана тестирано је 110 особа, од којих су 33 позитивне на вирус Ковид -19.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

За недељу дана рођено 11 беба

Леп гест: Поклони за кориснике Дневног боравка “Сунце”

На Инфективном одељењу 52 пацијента позитивна на корону, од тога 44 на кисеонику

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић организовао пријем за најбоље студенте: Ви сте понос Града

Од организације „Срби за Србе“ трактор и таруп – косилица за породицу Стевановић из Блаца

Борба за власт у Прокупљу искоришћавањем најмлађих не престаје, део опозиције не бира средства

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име