Јавни позив за оснивање рагби клубова по Србији

Рагби савез Србије позива све заинтересоване грађане, да у својим локалним срединама оснују рагби клубове, у циљу ширења рагби фамилије по Србији и отварања нових рагби центара. На територији Србије је тренутно активно и у такмичењу учествује 13 рагби клубова у осам градова односно локалних средина (Београд, Нови Сад, Панчево, Старчево, Крушевац, Лозница, Петровац на Млави и Вршац).

-У оквиру Стратешког плана развоја рагби спорта, Рагби савез Србије је предвидео оснивање нових рагби клубова у свим локалним срединама у којима постоји интересовање за формирање нових клубова. Циљ је омасовљавање, повећање квантитета и квалитета учесника и побољшање свести целокупне популације у Рагби спорту. Рагби савез Србије посебну пажњу усмерава ка млађим категоријама. Циљ свих чинитеља у рагби спорту је да што више младих проба, тренира и заволи рагби спорт и све његове вредности. Везано за то, Савез је креирао такмичења у смеру да сви почетници играју утакмице са противницима сличног нивоа и искуства. Управо зато су и формиране развојне лиге у конкуренцији У16 кадета и У14 пионира које имају за циљ да у њима млади рагбисти стасавају док не дођу до нивоа када се могу такмичити са искуснијим тимовима. Такође посебна пажња ће бити усмерена и ка женском рагбију, где ће се кроз Женску Развојну Лигу формирати тимови за такмичења у будућем периоду.

Наредне сезоне нас очекује доста узбуђења и међународних активности. Рагби Савез Србије ће имати част да организује Европско Првенство у рагбију 7 – Конференција 1 које ће се одржати у Београду. Такође, рагби је од наредне године постао део и Европских универзитетских играчра које се такође одржавају у Београду. Када на то додамо регуларне активности Репрезентације Србије и уз домаћа такмичења, добијамо заиста веома богату годину препуну активности. Управо зато је зимски период од велике важности за планирање и постављања темеља успешне рагби организације. Као што је рекао Бенџамин Френклин „Уколико не успете да се припремите, припремате се за неуспех“, најбитнија ствар је организација, планирање унапред, слога, стрпљење и пожртвован рад.

Предност имају локалне средине ван Београда, што за циљ има развијање нових регија по целој Србији а самим тим и успешно ширење и развијање рагби спорта, кажу организатори.

Уколико сте заинтересовани да постанете део једног од најбрже растујућих спортова у Србији, све контакт информације можете добити преко веб сајта www.rugbyserbia.com.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Опрана пешачка зона и дезинфикована сва места у граду где је већа концентрација људи

Усвојен буџет Града Прокупља за наредну годину

“Опозициона првакиња”, нови образовни профил у Прокупљу или преквалификација?

Прокупчанин ухапшен због пљачке продавнице

На Инфективном одељењу 46 пацијената са потврђеном короном, четири особе преминуле

Уређење депоа Народног музеја Топлице

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име