Уређење депоа Народног музеја Топлице

Народни музеј Топлице реализовао је пројекат “Превентивна и физичка заштита музејске грађе у депоима“, који је финансирало Министарство културе и информисања Републике Србије у износу од 700.000 динара. Ова средства, опредељена су за набавку 16 металних ормана за одлагање предмета музејских збирки.

На Инфективном одељењу 47 пацијената са короном, на кисеонику њих 40

-Музеј је набавком металних ормана, једним делом решио проблем одлагања и чувања музејских предмета у самој згради Музеја. Обзиром да Музеј располаже великим бројем предмета који се воде у збиркама, у самом Музеју су то историјска, археолошка и етнолошка збирка, а збирка историје уметности у Галерији „Божа Илић“. За чување поменутих предмета по збиркама неопходни су адекватни услови, како би се заштитили од било какве могућности оштећења. Овом набавком су створени услови за боље чување, заштиту и одржавање предмета у депоу, каже в. д. директора прокупачког Музеја, Љиљана Красић.

Музеј је затворен за посетиоце након увођења ванредне ситуације на територији града Прокупља, и биће све док се епидемиолошка ситуација са корона вирусом и смањењем броја заражених не стабилизује.

-Водимо рачуна о примени свих мера заштите, рад током овог и наредног месеца смо организовали у једној смени, како због тренутне обуставе пријема посетиоца тако и ради уштеде грејања у зимском периоду док траје оваква ситуација. У току су ревизије музејских збирки које смо у законској обавези да одрадимо до краја године, као и годишњи попис имовине и обавеза. Користимо прилику да уједно и средимо пословни и изложбени простор. Тако да радимо пуним капацитетом јер задаци које имамо пред нама су озбиљни и изискују доста времена и рада, заључила је Љиљана Красић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име