“Опозициона првакиња”, нови образовни профил у Прокупљу или преквалификација?

Постоје разна занимања, нека су честа, нека ређа… Међутим, Прокупље је први град у Србији и на свету где се претходних дана спомиње ново занимање – ОПОЗИЦИОНА ПРВАКИЊА.Како бисмо сазнали о чему је реч и да ли је то неко ново занимање које се уводи следеће школске године, колико места има, шта се полаже, контактирали смо директоре школа у овом граду. То свакако није била добра идеја, јер смо људе збунили, и то баш у тренутку када због короне муку муче са онлајн наставом, те планови, програми, како би малишани што успешније савладали градиво.

Трагајући тако за информацијом где се и како постаје “опозициона првакиња”, неко рече: “па, могуће је да се до тога долази неком преквалификацијом, полагањем додатних испита, типа како да воду коју пију грађани Прокупља даш под хипотеку, како да направиш дуг у градској каси 2,5 милијарде, како да организујеш најскупљи концерт без да питаш грађане да ли им се пева и игра јер многи нису имали ни за ‘леба, како да додатно зарадиш преко разних, само на папиру, хуманитарних организација… И кад све то успеш, и још много тога, па ти грађани изгласају неповерење, онда се, наравно, бориш да се поново дочепаш власти јер су нови вратили дугове, исплатили кредите, стабилизовали буџет. Држиш се пароле “има леба без мотике”, буџет је пун… ”

И онда, поред горе наведених, спремаш још неке испите за “опозициону првакињу”. Неки од њих су: критика и клетва актуелне власти која је првацима обезбедила уџбенике, послала на море децу из угрожених породица, омогућила оним женама које то не могу природним путем да се вантелесном оплодњом остваре у најлепшој улози у животу, да постану мајке… Што јача критика и клетва, то си ближа месту “опозициона првакиња”. Настављаш да кунеш оне који се труде да здравствена заштита буде на једном месту те граде нови здравствени центар, оне који желе да сви грађани добију запослење и граде нову индустријску зону. Критикујеш актуелну власт јер је реконструисала вртиће, школе, јер улаже у културу која је баш због таквих “опозиционих првакиња” још увек на ниском нивоу… Критикујеш оне који се залажу да свака улица добије асфалт, да се град улепша и засветли у време новогодишњих празника, да се деца радују… Неретко се ових дана могу видети малишани како са радошћу гледају у украсе и трче да се сликају. Али, њихови осмеси нису важни, важна је само борба за власт, за још неки скупи концерт, још неку хипотеку. Критикујеш и не стајеш. Иии… браво. Стичеш звање “опозициона првакиња”.

Нелегални портали аплаудирају, опозиција састављена од неколико људи такође аплаудира, већина савесних грађана се смеје, а надлежни у чуду… Нико не зна да ли је реч о новом образовном профилу или преквалификацији…

13 KOMENTARA

  1. Vodi kao neku humanitarnu organizaciju a bavi se politikom, pa sta ona misli da kao nekome pomaze i da to koristi kao politicku kampanju ? Propala politicarko a sada i propala humanitarko cini dobra dela i bavi se humanitarnim radom ali ne objavljuj i ne hvali se na sva usta sta si uradila, to je jadno i bedno ili ima za cilj nesto drugo. E pa narod te je prozreo ne pali vise to.

  2. Predstavljaju se kao jaka organizacija, organizacija koja planira da “preuzme” grad kako kazu, a na jednu obicnu peticiju onlajn ne mogu da skupe 150 coveka. Svi im se smeju ali cute i ne obracaju paznju na dvorske lude. Meni iskreno kada je dosadno udjem na njihove profile i slatko se ismejem kako se blamiraju i nasta su sve spremni zarad pregleda.

  3. Planirali su da izadju na lokalne izbore, da bojkotuju republicke ali su odustali jer je trebalo minimum izvesti 650 gradjana Prokuplja da im se potpisu. To je za njih misaona imenica ali iskrivljeni Kanda ih je tera i naljutio se na njih sto nisu izasli na izbore. Rece Kanda nece vise da im bude pr.

        • Prevarantu jedan prevario si me za stan. Ovaj Kanda iznajmio stan u Beograd i postavio oglas da iznajmljuje stan. Stan imao dug za struju ja nisam ni gledao to. I lepo ja uzmem stan od njega platim unapred tri meseca i ne vidim smrada uopste vise. Dolaze mi posle gazde i pitaju sta radim u stanu i ispadne frka, smrad Kanda im nije ni dao kiriju i gazde trazile od mene,jos sam dao i preko 20k za struju. Tuzio sam ga ne odaziva se sudskim pozivima. Taj se u Beograd ne sme pojavi prevario je mnogo ljudi a vidim i dalje daje oglase.

  4. Ako se stvarno bore za grad i zele gradu prosperitet zasto nisu izasli na lokalne izbore ? Lokalni izbori se ne bojkotuju, bojkotujes republicke i predsednicke. Pa 90% takozvane bojkot opozicije izaslo na lokalne izbore u svojim sredinama. Lepo je Snezana Ilic trebala da izadje na lokalnim izborima pa da udje u skupstinu i na svakom zasedanju da se bori za grad. Ali ne, mnogo je tesko takoreci nemoguce da ludaka ubedis da je lud, isto tako i umisljenu osobu koja misli da je vodja opozicije da ubedis da nema podrsku ni 0,5%.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име