На Инфективном одељењу 47 пацијената позитивних на корону, три особе преминуле

Према последњим информацијама из Дома здравља Прокупље, у току јучерашњег дана, тестирано је 175 особа, од чега је 97 било позитивно на корону.

За последња 24 сата, у Ковид амбуланти, прегледано је 230 грађана се симптомима респираторних инфекција под сумњом на Ковид -19.

Како су потврдили у овој установи, од броја прегледаних, девет пацијената са упалом плућа и сумњом на корону, упућено је у прокупачку Болницу на даље испитивање и лечење, док је њих шесторо послато у кућну изолацију због контакта са позитивним особама.

Што се тиче Опште болнице, у току јучерашњег дана, у Ковид пријемно – тријажним амбулантама, прегледано је 99 пацијената са симптомима респираторних инфекција, под сумњом или позитивних на Ковид -19.

На Инфективном одељењу прокупачке Болнице, хоспитализована су 54 пацијента са територије Топличког округа. Код 47 је потврђено присуство корона вируса.

У овој здравственој установи наводе да су хоспитализовани пацијенти са бронхопнеумонијом и средње – тешком клиничком сликом.

–На кисеоничкој потпори у одељењу се тренутно налази 34 пацијента. Сви пацијенти су под 24-часовним лекарским и наџором медицинског особља Опште болнице „Др Алекса Савић“. Нажалост, упркос свим напорима лекара у току јучерашњег дана три пацијента су преминула, један ковид позитиван из општине Блаце, један ковид позитиван из општине Куршумлија и један са непотврђеним ковид вирусом. Транспортованих пацијената на даље лечење у КЦ Ниш није било, наглашавају у прокупачкој Болници.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име