Подршка запошљавању младих у сектору воћа и поврћа у Топличком округу

Конкурс за доделу бесповратних финансијских средстава и менторске подршке за реализацију пословних идеја у области прераде воћа и поврћа у Топличком округу, продужен је и траје до 23. новембра.

То значи да ће млади пољопривредни произвођачи са подручја Града Прокупља и Општина Куршумлија, Блаце и Житорађа, моћи да до предвиђеног рока доставе своје пословне идеје и конкуришу за средства која је у оквиру пројекта „Подршка запошљавању младих у сектору воћа и поврћа у Топличком округу“,обезбедила Фондација „Ана и Владе Дивац“ уз финансијску подршку Краљевине Норвешке и Канцеларије Уједињених Нација за пројектне услуге.

Конкурсом је предвиђена подршка предузетницима, малим и средњим предузећима која се баве прерадом воћа и поврћа, а регистровани су на подручју Топличког округа.

Подршка подразумева финансијска средства у вредности до 5.000 америчких долара, за набавку опреме, добијање сертификата, увођење индустријских стандарда, побољшање дизајна. Укупно ће бити подржано 10 корисника.

У оквиру овог пројекта предвиђена је и менторска подршка у виду тренинга за пословно планирање и учествовање у јавним набавкама, ХАССП стандард, дигитални маркетинг и продаја, као и консултанска подршка и онлајн промотивна кампања за свих 10 корисника, који ће имати прилику да се представе на Етно сајму хране и пића у Београду.

Линк за пријаве: https://www.divac.com/toplickiokrug

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име