Смањен број пацијената у ковид амбуланти, на Инфективном одељењу 31 лице од тога14 позитивно на корону

На Инфективном одељењу Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу, тренутно је
хоспитализовано 31 лице, од чега је код 14 пацијената потврђено присуство корона
вируса.

Како кажу из ове здравствене установе, сва лица имају упалу плућа, док су четири пацијента на кисеоничкој потпори.

-Сви су са средње тешком клиничком сликом, али су тренутно стабилно. Тестирање у Болници, ради се устаљеном динамиком, истичу из ове здравствене установе у Прокупљу.

Како додају, од броја хоспитализованих, највише их је из Куршумлије, па Житорађе, Прокупља и на крају Блаца.

Што се тиче ковид амбуланте у Дому здравља, ситуација је много боља него што је то био случај претходних дана, обзиром да се број пацијената са респираторним сметњама значајно смањио, за чак 50 одсто.

-Током овог викенда, у ковид амбуланту дневно се јављало тридесетак пацијената са симптомима респираторних инфекција, што је педесет одсто мање него претходне недеље, када је помоћ лекара дневно тражило по 60 пацијената, саопштили су данас из те здравствене установе. Како додају, од тог броја, код два пацијента сумња се на корона вирус.

-Једно лице је са лакшим обликом оболевања упућено на Инфективно одељење прокупачке Болнице „Др Алекса Савић“, док је друго у самоизолацији и на кућном лечењу, истичу из Дома здравља.

Како кажу у прокупачкој ковид амбуланти, смањење броја оболелих од респираторних инфекција највероватније је повезано са увођењем ванредне ситуације на целом подручју града Прокупља, уз поштовање свих мера заштите од корона вируса.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име