Отворен конкурс за Плакету Светог Прокопија

Организациони одбор за обележавање градске славе Свети Прокопије, одржао је данас прву седницу на којој је договорио, да ће се овогодишње славске свечаности организовати у складу са препорукама и мерама Владе Републике Србије, а у циљу заштите од инфекције корона вирусом.

Сви чланови овог Одбора, сложили су се са тим да ове године изостану бројна културна и спортска дешавања, а да се, уколико епидемиолошка ситуација дозволи, у очи градске славе 20. јула организују само литија и Свечана академија, а на сам дан Светог Прокопија 21. јула и празнична литургија. Овом приликом је наглашено да све ове свечаности могу и треба да се одрже на отвореном.

Са данашњим даном отворен је позив за достављање предлога за доделу Плакете и похвалница Светог Прокопија, који ће трајати до 14. јула ове године. Организациони одбор је овом приликом позвао појединце, организације и удружења грађана, да упуте своје писане предлоге за доделу овогодишњих признања, која се традиционално додељују поводом градске славе Прокупља. Предлози се могу доставити и на писарници Градске управе, или поштом на адресу Град Прокупље, Никодија Стојановића Татка бр.2 18400 Прокупље.

Плакета Свети Прокопије, као највеће признање Града Прокупља, додељује се за посебно исказане резултате и достигнућа у области науке, културе, образовања, привреде, здравствене заштите, заштите животне средине, за развој локалне самоуправе и хуманитарно деловање у граду Прокупљу. Свеке године традиционално се додељују три похвалнице и Плакета Свети Прокопије појединцу или организацији.

Ово признање се може доделити истом лицу или организацији само једанпут. У Организационом одбору за обележавање градске славе Свети Прокопије истичу да, предлоге за додељивање Плакете и похвалница, могу упућивати физичка и правна лица, као и градски органи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име