(ФОТО) Санира се заштитни бедем на Топлици код Градског гробља, продубљује се и чисти речно корито

Након великих поплава које су задесиле Прокупље и околину, Градска управа у
Прокупљу у сарадњи са Јавним водопривредним предузећем „Србијаводе“, ових дана
ради на санацији заштитног бедема на реци Топлици код Градског гробља.

Ради се и на продубљивању и рашчишћавању речног корита, како би се спречило евентуално ново плављење. Према речима Жарка Копривице, члана Градског већа задуженог за инфаструктуру, који је данас обишао радове код гробља, које изводи ХСЛ „Власотинце“ а финансира ЈВП „Србијаводе“, подигнуто је преко стотинак метара новог бедема и очишћени спрудови на реци, како би се спречило плављење.

-Подићи ћемо бедем, како би још више заштитили Градско гробље од поплава, рекао је Копривица и додао да је и Јавно комунално предузеће „Хамеум“ укључено у сређивање гробља и санирање оштећења насталих на гробним местима.

-Они су у великој мери већ рашчистили зелено растиње око гробова, очистили муљ са стаза и уредили оштећена гробна места, рекао је Жарко Копривица и додао да ће локална самоуправа у сарадњи са управом гробља учинити све да се штете на гробним местима отклоне у најскорије време.

Након санирања бедема на реци Топлици, које се завршава сутра, радови на санацији речних корита настављају се на Бресничкој и Белољинској реци.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име