Прокупачка Библиотека отвара врата за кориснике опрезно и постепено

Народна библиотека „Раде Драинац” Прокупље, од проглашења ванредног стања у Републици Србији, у складу са актуелном ситуацијом, поштовала је препоручене мере и свој рад организовала у складу са њима.

❗❗❗

Posted by ProkupljeOnline.rs on Уторак, 28. април 2020.

-Рад наше установе је у складу са препорукама од 18. марта редукован и сведен на минимални процес рада и од тада је рад са корисницима прекинут. Применили смо све мере како не бисмо угрозили животе запослених нити животе наших суграђана. Делатност Библиотеке усклађена је препорукама и мерама према тренутној епидемиолошкој ситуацији. Програмска активност реализована је у дигиталном формату и преко интернета, кажу из ове установе културе.

Како додају, у овом тренутку, Библиотека не може да предвиди када ће се нормализовати рад.

-Почетак стандардног рада зависи од мера које доносе Влада Републике Србије, Министарство културе и информисања и Штаб за ванредне ситуације у Прокупљу. Да би се врата установа отворила, потребно је обезбедити техничке могућности за безбедан пријем посетилаца који ће уследити након консултација са надлежним Министарством и по упутствима Владе Републике Србије и Штаба за ванредне ситуације. Отварање установе за кориснике спровешће се опрезно и постепено ради омогућавања безбедности корисника и запослених. О радном времену, начину коришћења фондова Библиотеке, програмским активностима и другим детаљима из редовног рада установе јавност ће благовремено бити обавештена преко средстава јавног информисања, закључују из Народне библиотеке “Раде Драинац” у Прокупљу.

Posted by Српска странка Заветници – Топлички округ on Субота, 25. април 2020.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокупчани ипак пију здраву воду, пр служба Града Прокупља направила лапсус

“Квар на водоводној мрежи угрожава снабдевање воде”, техничка грешка или…?

Ћићкова школа данас обележава 68 година рада и постојања

Пет нових случајева короне у Прокупљу, број оболелих порастао на 108

Житорађанин ухапшен због производње и стављања у промет опојних дрога

Народни музеј у Прокупљу поново ради

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име