Ћићкова школа данас обележава 68 година рада и постојања

Основна школа “Ратко Павловић Ћићко” у Прокупљу, обележава данас пуних 68 година рада и постојања. Због епидемије корона вируса, овај јубилеј није обележен на начин како доликује, као што је то било ранијих година, али директорка Школе Весна Тодоровић није пропустила прилику да се обрати ученицима, њиховим родитељима, колегама…

Posted by ProkupljeOnline.rs on Субота, 25. април 2020.

-Драги моји ученици, родитељи, поштоване колеге, користим прилику да вас у име колектива Школе, и у своје лично име, све срдачно поздравим и да нам свима честитам Дан школе. Данас славимо 68 година рада, заснованих на најплеменитијој мисији васпитања и образовања, увек се водећи премисом “Знање је благо које свог власника свугде прати”, казала је директорка Ћићкове школе Весна Тодоровић и подсетила да ова Школа, са поносом носи име човека, који је попут многих хероја тог времена, одрастајући на најузвишенијим вредностима српске породице и традиције, дао за слободу оно највредније што човек може дати, свој живот.

Пет нових случајева короне у Прокупљу, број оболелих порастао на 108

-Наша Школа је кроз вишедеценијско постојање изнедрила многа значајна имена из области науке, политике, културе, спорта… Надамо се и верујемо да нове генерације могу више и боље. Очекујемо да ће ова и свака будућа генерација ученика, окићена бројним освојеним наградама на разним такмичењима, кренути утабаним стазама успеха ученика ове Школе. Овај успех и постигнућа на такмичењима не би могли остварити без помоћи својих наставника који одговоран и захтеван посао просветног радника обављају часно, стручно и посвећено. Учитељски и наставни кадар у континуитету ради на свом професионалном усавршавању, пратећи савремене токове у настави, пролазећи низ семинара и обука како би ишли у корак са временом и све захтевнијим изазовима савремене школе. Резултат тог преданог и одговорног рада је велики број освојених награда. Из године у годину улажемо напоре да обезбедимо што боље услове ученицима и запосленима. Године које су иза нас, испуњене су предивним тренуцима дечије радости, учењем, дружењем, стварањем пријатељстава која ће превазићи оквир времена у коме су настала. Данас се налазимо у околностима у којима се налазимо, па не можемо као сваке године, да прославимо свој рођендан како доликује, уз пригодан програм наших вредних ђака. Спремили смо једно изненађење, али због техничких разлога, одложили смо његово обелодањење за почетак следеће недеље. Наравно да моји вредни лепотани нису ни у доба ове пандемије баш мировали, али видећете већ, нагласила је Тодоровић.

Она је овим поводом, поздравила пријатеље из братских школа из Раткова и Kочевја, као и све из Основне школе ,,Десанка Максимовић“ из Kосовске Kаменице, са којом је Ћићкова школа требало да се побратими баш на данашњи дан, али је због околности, братимљење одложено за следећи рођендан.

-Ја вам још једном честитам Дан школе, желим вам свима здравље и срећу и да вам се све реалне жеље остваре. Будите добро и чувајте се, закључила је директорка ОШ “Ратко Павловић Ћићко” Весна Тодоровић.

Пет нових случајева короне у Прокупљу, број оболелих порастао на 108

Житорађанин ухапшен због производње и стављања у промет опојних дрога

Још четири особе у Прокупљу позитивне на корону, број оболелих се попео на 103

Народни музеј у Прокупљу поново ради

Поводом рођенданске честитке РТС-а Тачију, огласили се и Заветници из Прокупља: Срамота за “Јавни сервис”

1 KOMENTAR

  1. Напокон треба рећи истину и упознати јавност и ђацима рећи да је Ратко Павловић Ћићко убијен од стране наших комуниста зна се и ко је извршио наређење КПЈ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име