Поводом рођенданске честитке РТС-а Тачију, огласили се и Заветници из Прокупља: Срамота за “Јавни сервис”

фото: Twitter Printscreen

Интернет портал Радио телевизије Србије, у рубрици “Времеплов”, објавио је јуче да је на данашњи дан “рођен Хашим Тачи, косовски политичар, вођа Ослободилачке војске Косова, премијер и председник Косова”.

Честитка Тачију од РТС-а , фото: RTS/Printscreen

Сервис, који плаћају грађани Србије, подсетио је на Тачијев рођендан? Обзиром да се они који финансирају рад овог медија нису придружили честиткама већ су негативно одреаговали, објава је уклоњена, уз неубедљиво извињење уредништва РТС-а, и образложење “да се садржај аутоматски уноси на портал, да није било примедби на ову рубрику ранијих година и да је дошло до грешке која је примећена тек кад су реаговали читаоци портала”.

На ову, како шефови на РТС-у кажу “грешку која раније није сметала људима” осврнули су се и прокупачки Заветници.

-Ово није први пут да Радио телевизија Србије овако “погреши”. Сетимо се само кад је 9. априла, у ударном термину, у другом Дневнику Радио телевизије Србије, приказана мапа Србије без јужне покрајине. И то баш на годишњицу битке на Кошарама. Поставља се питање, докле ће грађани Србије плаћати овакве грешке? Хашим Тачи, бивши терориста УЧК, одговоран за бројне злочине на Косову и Метохији, слави рођендан а наш Јавни сервис подсећа грађане на то? Сматрамо да су овакве грешке недопустиве, посебно ако их пласира Јавни сервис који сви плаћамо! Ово је велика срамота! Шта ћемо, да се играмо пиши-бриши, и да се извињавамо? И то може тако? Позивамо надлежне органе да реагују, и да кривац за ово одговара у складу са Законом, казао је координатор Српске странке Заветници за Топлички округ Душан Ђорђевић.

🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Posted by Душан Ђорђевић Ђурђија on Субота, 08. фебруар 2020.

12 KOMENTARA

  1. Pratim rad Zvetnika u Prokuplju, svidja mi se sa kakvom energija su krenuli u resavanje problema u gradu,svidja mi se i njihov lokalni program za oporavak grada Prokuplja. Imaju moju podrsku i zamolio bih vas uvek ali uvek da reagujete i da istrazujtete sve kao sto ste o ovome napisali, ali krenite malo da pisete o zloupotrebama u Prokuplju.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име