Корона вирус далеко активнији на југу Србије

Епидемилог Предраг Кон рекао је да је корона вирус далеко активнији на југу Србије, на подручју Ћуприје, Параћина, Алексинца, Ниша, Прокупља и Лесковца, него у осталим крајевима.

– На том подручју се открива већи проценат позитивних налаза тестираних лица, док се у Војводини потпуно смирује ситуација – рекао је Кон на конференцији за медије у Палати Србије, одржаној без новинара.

Навео је да је у Војводини је присуство вируса испод 10 одсто од укупног броја тестираних, док у подручју од Ћуприје до Лесковца иде и до 50 одсто тестираних – То директно показује да је активност вируса већа – реако је он.

По речима Кона, обољевање корисника Геронтолошког центра у Нишу је додатно оптерећење за капацитет тамошњег Клиничког центра, али та установа и даље обезбеђује рад.

– Од професора Бранислава Тиодоровића смо чули да постоје озбиљни проблеми у инфектолошкој служби (у Нишу), али се мањак надомешта колегама инфектолозима из Војне болнице и колегама других интернистичких специјалности – навео је Кон.

Он је казао да се у Клиничком центру у Нишу лечи 377 заражених корона вирусом, што је, како је оценио, “заиста импозантан број”. По речима заменице директора београдског Института “Батут”, Дарије Кисић Тепавчевић, у нишкој хали “Чаир” и хотелу “Центротурист” је 221 пацијент са потврђеном заразом корона вирусом, а у студентском дому Медицинског факултета је 170 пацијената с лакшом клиничком сликом.

Министар Србије за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, раније је данс је казао да је у Клинички центар у Нишу смештен 151 корисник Геронтолошког центра у Нишу и пет запослених тог центра и да сви осећају добро.

извор: Srbija Danas

фото: Tanjug/​Dragan Kujundžić

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име