Затварају се угоститељски објекти, Град Прокупље пребацује средства здравственим установама

У циљу спречавања ширења инфекције вирусом корона, кризни штаб за праћење стања и предузимање мера на територији града Прокупља, донео је данас нове наредбе.

Kризни штаб, наложио је Јавно-комуналном предузећу „Хамеум“, да по хитном поступку организује пружање пијачних услуга у нашем граду, тако што ће дозволити рад Зелене пијаце на Царини и Мале пијаце, код Техничке школе, у времену до 14 часова, а забрани рад пијаце у Гарићу.
На основу Одлуке председника Републике, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије о проглашењу ванредног стања, прокупачки кризни штаб, наложио је Црвеном крсту Прокупље, да по хитном поступку набави 150 душека у циљу обезбеђења услова за изолацију особа заражених вирусом KОВИД 19.
-Сви угоститељски објекти, ресторани, кафане, кафићи, барови, кладионице и слично, на територији града Прокупља, биће затворени, почев од сутра 21.03.2020, све до укидања ванредног стања, с тим да се наредба не односи на кухиње угоститељских објеката, у којима ће се вршити преузимање хране, као и достава исте, истакао је командант прокупачког кризног штаба Александар Симоновић.
Он је нагласио да је на данашњој седници кризног штаба, усвојен захтев прокупачког Дома здравља, којим му се одобравају средства из сталних буџетских резерви Града Прокупља, у износу од 500.000 динара, у циљу набавке личне заштитне опреме и дезинфекционих средстава. Ову Одлуку кризног штаба, прихватило је и Градско веће Града Прокупља. Поред тога, Општој болници „Др Алекса Савић“, из истих буџетских резерви, одобрено је 500.000 динара, у сврху набавке постељина, пиџама, средстава за дезинфекцију и заштитне опреме. И ту Одлуку је прихватило Градско веће, као и ону коју је такође кризни штаб у Прокупљу донео, а тиче се захтева Апотеке Прокупље о одобравању средстава из текућих буџетских резерви Града Прокуља, у износу од 10.000.000 динара за обезбеђивање довољне количине најфреквентнијих лекова и инсулина који су неопходни за очување живота и здравља посебно најстарије популације.
Kонтролу свих наредби спроводиће надлежна инспекција Градске управе Града Прокупља, а све наредбе ступају на снагу са даном доношења, 20.3.2020. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име