Временске прилике лоше утичу на срчане болеснике и астматичаре, број прехлађене деце се смањује

Веома топло време за ово доба године, са температурним осцилацијама од минус 2 степена у раним јутарњим сатима до плус 17 степени у току дана, лоше утичу на астматичаре, кардиоваскуларне болеснике и оне са хроничним респираторним обољењима.

-Ови болесници се најчешће јављају лекарима за помоћ, казали су данас у прокупачком Дому здравља.

Како је нагласила портпарол те здравствене установе, Виолета Мирковић, за последња 24 сата, Хитној служби се због проблема са дисањем, повишеног крвног притиска, и тешких стања изазваних срчаним проблемима, јавило око 70 пацијената, што је уобичајено.

-Међу оболелима је мали број оних који су лекарску помоћ затражили због повишене температуре и симптома сличним грипу, казала је Мирковић и нагласила да се у свим случајевима радило углавном о прехладама, а не вирусним инфекцијама.

И када су најмлађи Прокупчани у питању, ситуација је стабилна, јер нема повећаног броја оболелих од респираторних инфекција.

-Може се рећи да се број болесне деце смањује, што се може приписати одлуци да се деци продужи распуст, казала је Мирковић.

-Продужење зимског распуста за недељу дана је одлична мера предострожности, како се инфекције не би шириле међу школском децом, казали су у прокупачком Дому здравља.

ЗАВЕТНИЦИ ЈАЧАЈУ ИЗ ДАНА У ДАН! СИНДИКАТ “СЛОГА” ПОДРЖАО ЗАВЕТНИКЕ!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име