Одржани Сретењски сусрети песника

На овогодишњим, 15. по реду Сретењским сусретима песника, награду Сретењско одличје, добио је песник Зоран Ђурић из Kрушевца за песму „Неколико тренутака пре“, док је Сретењска повеља припала Андрији Т. Радомировићу из Параћина за песму „Недеље посне и недеље беле“. Појединачне похвале, додељене су Тијани Ђурић из Kрушевца и Мири Ђермановић из Лесковца, док су захвалнице, и по један број часописа „Ток“, добили сви књижевни клубови, који су учествовали на овогодишњим Сусретима.

ЗАВЕТНИЦИ ЈАЧАЈУ ИЗ ДАНА У ДАН! СИНДИКАТ “СЛОГА” ПОДРЖАО ЗАВЕТНИКЕ!

У такмичарском делу програма ове манифестације, своје стихове казивало је 37 песника, док се у ревијалном делу представило њих шест.

Један од разлога по чему ће се ова манифестација памтити као другачија, јесте наступ Сабах Ал-Зубеида из Kњижевног клуба „Месопотамија“ из Београда, који је поред Дејана Ристића из Лесковца, према својој жељи, наступио у ревијалном, а не у такмичарском  делу манифестације, како пропозиције налажу.

О томе ко ће понети признања са овог такмичења, одлучивао је жири, који је ове године радио у саставу Љубиша Kрасић, Милоје Дончић и Миљана Петровић.

Овогодишње Сретењске сусрете је својим наступом отворио хор “Бисери“ из Житорађе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име