Бесплатна правна подршка маргинализованим групама

Клуб за оснаживање младих “КОМ 018” из Ниша, у сарадњи са Друштвом Рома из Прокупља, одржао је састанак на коме се говорило о пружању бесплатне правне подршке маргинализованим групама. Носилац овог пројекта је КОМ 018, а партнери су Правни факултет из Ниша и студенти завршних година овог факултета.

Координатор пружања мобилне правне подршке, Никола Божановић, изјавио је да они раде од 2016. године и да је скоро 250 лица до сада остварило нека од основних права.

-Клуб за оснаживање младих има двоструку улогу. Осим пружања правне подршке маргинализованим групама, азилантима и тражиоцима азила, студенти Правног факултета, на практичан начин, проверавају своје знање, изјавио је он и додао да се, осим Прокупља, бесплатна правна подршка пружа у Лесковцу и Нишу.

Студент четврте године Правног факултета, Марко Ћирић, нагласио је да је добро што су и студенти укључени у пројекат.

-Током практичног рада, настојимо да применимо знања стечена на факултету. У томе нам помажу професори и координатори пројекта. Током досадашњег рада, тражиоцима правне подршке, давали смо савете како и на који начин могу да остваре своја права, рекао је Ћирић и подвукао да му овај рад много значи током студирања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име