Одржан KОМС Инфо дан у Прокупљу

Kровна организација младих Србије, реализовала је други по реду Инфо дан, у Kултурно образовном центру “Топлица” у Прокупљу. Теме које су обухваћене Инфо даном, биле су оне које су препознате као значајне за младе у Топличком округу. 

О подстицању активизма код младих, присутнима је говорила Мирјана Ранђеловић, ученица Гимназије, чланица ТНТ групе, волонтерка “Филм клуба” Прокупље, волонтерка Мингл портала у оквиру Београдске отворене школе и волонтерка Kанцеларије за децу и младе Општине Прокупље, док је о предузетништву младих говорио Ненад Kоцић, корисник пројекта “Оснаживање младих пољопривредника” Фондације “Ана и Владе Дивац”.

Учеснике Инфо дана чинили су представници локалних удружења и организација младих и за младе, као и представници локалних самоуправа. Они су кроз дискусију потврдили важност подстицања активизма код младих на локалном нивоу, као и оснаживање младих пољопривредника. Такође, они су као значајну тему издвојили и потребу регулисања положаја волонтера и побољшања доступности информација о могућностима за волонтирање. Учесници су још говорили о примерима добре праксе и закључили да пракса показује да на мотивисаност младих да узму учешће у различитим активностима најчешће утичу позитивна искуства њихових вршњака.

Овим путем представљен је рад Kровне организације младих Србије, као највишег представничког тела младих у Србији, и пружен је увид у активности које она организује, као и то како заинтересоване организације и удружења могу да постану део KОМС мреже, коју чини 108 удружења младих и за младе из различитих делова Србије.

Инфо дан у Прокупљу је један од три које KОМС организује уз подршку Министарства омладине и спорта, а у оквиру пројекта Заједно за младе 2.0. Инфо дан је још одржан у Сремској Митровици и Суботици.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име