И даље међу најбољима, школски часопис „Ђерв“ добио другу награду

Часопис Основне школе “Ратко Павловић Ћићко”, добио је другу републичку награду на Конкурсу за најбоље школске часописе у 2018/2019. години, који расписује Друштво за српски језик и књижевност Србије.

-У изузетно оштрој конкуренцији, од око 600 пријављених часописа, “Ђерв” се пробио до врха, захваљујући уређивачкој концепцији и лепој новинарској речи. Од како се пре четири године појавио, наш часопис је постао озбиљан такмац у овој категорији. Од четири броја, два су добила прву и другу награду, а један похвалу, истакли су у школи „Ћићко“.

За висок пласман часописа, од почетка је, како наводе, била заслужна директорка Весна Тодоровић, јер је свако слово, слика и сваки прилог, прошао кроз њену компјутерску припрему.

-То је још један куриозитет нашег часописа, ствара га и директор са својим учитељским жаром, истичу задовољни добитници овог признања.

Награду је, главном и одговорном уреднику сва четири броја Милки Тошић, уручио проф. др Бошко Сувајџић на 61. Зимском семинару за наставнике српског језика на Филолошком факултету у Београду, 7. фебруара ове године.

Заслуге за још један запажени успех овог часописа припадају и учитељици Вањи Јовић, члану Уредништва, али и Банету Прибаку, који је радио насловну страну.

У једном се сви слажу и наглашавају, да цела Школа није вредно радила током целе године и својим различитим истраживачким и креативним радом, испунила школске дане, вредни ђаци, новинари, не би имали о чему да пишу и испуне 70 страница овог школског листа, а „Ђерв“ не би имао чиме да конкурише.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име