Миљан Стевчић први до Часног крста у Прокупљу

Традиционално пливање за Часни крст, данас је одржано у Прокупљу, на Растовници, а најбржи је био двадесетшестогодишњи Миљан Стевчић из Прокупља.

ХИТНО!

Posted by Град Прокупље on Петак, 17. јануар 2020.

-Велика ми је част што сам први допливао до Часног крста и испунио свој вишегодишњи сан. И ранијих година сам учествовао у светој пливачкој трци и надао се да ће моја превелика жеља бити и остварена. Пресрећан сам због тога, изјавио је овогодишњи победник пливачке трке, Миљан  Стевчић.

Тачно у 11 сати, старешина цркве Свети Прокопије, Никола Илић, одржао је молитву и означио почетак пливачке трке, у којој су учествовала 22 пливача, од тога једна девојка, двадесетпетогодишња Маја Вукајловић из Прокупља.
-Ово је била моја жеља, а ове године ми се остварила, иако нисам успела да освојим Часни крст. Само учешће у светој трци, чини ме срећном и надам се да ћу у некој наредној  прва допливати до Часног крста, а када неко нешто јако жели, то му се и оствари, казала је Маја Вукајловић.
У Прокупљу је пливање за Часни крст одржано по седми пут, у организацији цркве Свети Прокопије, а под покровитељством Града Прокупља. Традиционално, освајача Часног крста, ручним сатом дарује Град Прокупље, док је црква Свети Прокопије победнику даривала златни крст.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име