Прокупчани показали хуманост на делу

У сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, Црвени крст у Прокупљу, током 2019. године, организовао је 30 акција добровољног давања крви, од којих шест у просторијама Електродистрибуције. У овим акцијама, прикупљене су 1.064 јединице крви. Своју драгоцену течност, тада је по први пут дало 146 наших суграђана и 119 жена.

-Наши суграђани на разне начине показују хуманост. Дати своју крв, да би се некоме спасио живот је нешто најхуманије што један здрав човек може да учини, изјавио је секретар Црвеног крста у Прокупљу Драган Суботић и додао да су свој допринос у акцијама дали волонтери и запослени у Дому културе.

Највише давалаца крви одазвало се у 22. акцији, која је организована 23. септембра, када су 62 особе дале своју драгоцену течност. Нешто слабији одзив забележен је током летњих месеци, када је сезона годишњих одмора.

Своју драгоцену течност током прошле године дали су ученици завршних разреда средњих школа, радници многих предузећа, студенти, спортисти.

Да би промовисали добровољно давалаштво крви, волонтери организације обилазили су ученике завршних разреда средњих прокупачких школа и говорили о значају акција које организује Црвени крст.

Суботић се захвалио свим Прокупчанима који су издвојили време, како би дали своју крв, која некоме значи живот.

-Прва овогодишња акција добровољног давања крви, одржаће се 13. јануара у просторијама Дома културе, закључио је Драган Суботић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име