Обележен Светски дан борбе против сиде

Ученици Медицинске школе „Др Алекса Савић“ у Прокупљу, организовали су низ активности поводом обележавања Светског дана борбе против сиде, 1. децембра.

Традиционалну акцију поделе едукативних брошура, на штанду испред Школе, организовали су чланови секције здравствене неге, са наставницама Снежаном Арсић и Јасмином Ђорђевић, које су овом приликом подсетиле на значај подизања нивоа свести о превентиви као најефикаснијем виду борбе против ове опаке болести.

-Сваке године, 1. децембра, желимо да скренемо пажњу да је превенција најважнија у заштити од сиде. Ипак, већина људи је неинформисана и углавном не знa како да заштити себе и друге, а дискриминација је и даље реалност за многе који живе са сидом, саопштавају организатори акције.

Поред поделе брошура и флајера, у оквиру ове акције, спроведена је и анкета о познавању фактора ризика и опасностима од ове болести, а на штанду Медицинске школе, заинтересовани грађани могли су и да разговарају са едукаторима и добију корисне савете о превенцији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име