Екипе Црвеног крста свакодневно на терену

Запослени у Црвеном крсту Прокупље, заједно са волонтерима, почели су са поделом хуманитарне помоћи најугроженијим грађанима Прокупља.

-Данас смо ангажовали неколико екипа, јер је у току подела пакета са храном и брашном, али и огревног дрвета. Екипе су већ на терену у Џигољу и Доњој Речици, где у сарадњи са председницима савета месних заједница, врше доставу пакета. За  кориснике овог вида помоћи који живе у удаљеним планинским селима, обезбеђена је достава до кућног прага, казала је сарадник на пројектима Марија Лазић.

Она је додала да се истовремено врши и подела огревног дрвета на градском подручју и да је ова врста помоћи обезбеђена за 400 најугроженијих породица.

-Подела огревног дрвета врши се свакодневно у месним заједницама, тако да је до сада око 96 породица добило ову помоћ. Данас ће она бити достављена најугроженијим грађанима у Месној заједници “Сеља“, а наредних дана, по кубик дрва, добиће и становници других градских подручја, казала је Лазић и додала да је локална самоуправа за ту намену издвојила 2.200.000 динара из градског буџета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име