Обука кројења и шивења за лица са инвалидитетом у Културно образовном центру „Топлица“

Културно образовни центар „Топлица“ из Прокупља, у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Агенцијом за образовање из Чачка, организује обуку кројења и шивења за лица са инвалидитетом.

Делегација француских средњошколаца у посети Прокупљу

Ради се о стручној обуци пет жена које се као незапослена лица налазе на евиденцији прокупачке Националне службе за запошљавање. Средства за реализацију ове обуке, обезбедила је Национална служба кроз програм „Услуге образовања и професионалног оспособљавања незапослених лица са инвалидитетом“.

Обука је почела 21. октобра и трајаће до краја јануара наредне 2020. године. Током обуке, коју води дипломирани текстилни инжењер Сузана Копривица, полазници ће имати 250 часова практичне и теоретске наставе.

У селу 25 километара од Прокупља враћа се живот

-На крају ће се извршити провера знања полазника, како би они добили сертификат о стручној оспособљености за кројење и шивење одевних предмета, који ће им омогућити да лакше нађу запослење, казала је директорка КОЦ-а Љиљана Красић. Она је подвукла да се на овај начин оспособљене, будуће кројачице могу ангажовати у конфекцијским предузећима, али могу и самостално да обављају ову делатност.

-Око 200 људи годишње прође кроз наше стручне обуке за различита занимања и буде оспособљено да у својој струци тражи и нађе запослење, казала је директорка Красић. Такође је подвукла да се због квалитета обуке, у неким случајевима формирају мање групе полазника, попут ове, како би свако лице на најбољи начин усвојило знање и технику рада.

(ProkupljeOnline)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Град Прокупље расписао конкурс за доделу једнократних новчаних награда најбољим студентима

Обука припадника специјализованих јединица Цивилне заштите за заштиту од пожара

Велико интересовање за овај смер у Прокупљу

Ликовни конкурс за средњошколце “Моја европска заједница“

Изложба и филмови у Дому културе

Победе рукометашица и кошаркаша

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име