Велико интересовање за овај смер у Прокупљу

Потражња за школованим и добрим пекарима на тржишту је велика. Због тога је Пољопривредна школа “Радош Јовановић Сеља” у Прокупљу, прошле школске године повећала број уписаних ђака за занимање пекар, са некадашњих 15 на 30.

-Некада смо за школовање пекара уписивали по 15 свршених основаца. Било је година када смо и ту квоту тешко попуњавали. Сада је ситуација сасвим другачија. Тржиште рада сада оскудева са школованим и добро обученим пекарима, изјавила је професор прехрамбене групе предмета у Пољопривредној школи Татјана Ранђеловић и додала да је ове школске године интересовање за упис за ово занимање надмашило сва очекивања.

Током трогодишњег школовања, ученици велики део времена проводе на практичној настави у школској радионици.

Бити добар пекарски мајстор, захтева много знања и идеја. Због тога ђаци обилазе и велике пекаре на подручју Топлице, где на практичан начин могу да виде како се праве разне врсте хлеба, пецива, славски колачи, погаче, разне врсте бурека и други пекарски производи.

Да се у овој образовној установи добро ради, говоре разна признања која ученици Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ добијају на многим такмичењима широм Србије.

(ProkupljeOnline)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име