Ликовни конкурс за средњошколце “Моја европска заједница“

Са циљем да подстакне креативност и активизам младих у локалним заједницама, развојни програм EU PRO отворио је наградни ликовни конкурс за средњошколце, на тему “Моја европска заједница“.

Ликовни конкурс за израду календара EU PRO за 2020. годину, ове године организује се по тринаести пут, како би подстакао младе да боље сагледају проблеме са којима се суочавају њихови суграђани из осетљивих  група, али је он и прилика да се награде  талентовани ученици и школе које подржавају креативно  стваралаштво.

Овогодишња тема пред средњошколце ставља задатак да у својим заједницама препознају које групе становништва су на неки начин занемарене или искључене из друштвених токова, односно којима је потребна помоћ, а затим и да предложе и креативно прикажу идеје како би могло да им се помогне и тако допринесе да буду равноправни чланови друштва. Такође, ђаци могу и да прикажу примере добре праксе који се већ спроводе у њиховим локалним заједницама.

Најбољи радови по оцени жирија наћи ће се на страницама календара EU PRO за 2020. годину, док ће њихови аутори бити награђени лаптоп и таблет рачунарима и мобилним телефонима.

Овим путем, позивају се и школе да организују интерна школска такмичења на којима ће изабрати радове за учешће на конкурсу, а школа која се буде показала као најбоља у ангажовању и организацији, добиће као награду лаптоп и пројектор.

Конкурс је отворен до 15. новембра, а проглашење победника, додела награда и промоција календара биће организовани у децембру.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име