Обележен Светски дан борбе против сиромаштва

Црвени крст Прокупље традиционално обележава Светски дан борбе против сиромаштва, 17. октобар.  Ове године, у целом свету се тај датум обележава под слоганом „Делујмо заједно-зауставимо сиромаштво оснаживањем деце, породице и заједнице“.

Велико интересовање пољопривредника за доделу бесповратних подстицајних средстава

Тим поводом, народна кухиња је корисницима ове врсте социјалне помоћи поделила појачан дневни оброк, а средства за ту намену, као и за рад народне кухиње, обезбеђена су из градског буџета.

Народну кухињ посетила је члан Градског већа за социјалну заштиту, Маја Башић, које је том приликом изразила задовољство радом Црвеног крста и ангажовањем запослених и волонтера на пољу пружања помоћи најугроженијим грађанима Прокупља.

(ФОТО) Противпожарна вежба у Дому ученика у Прокупљу, радници и деца учили како правилно треба да реагују

-Локална самоуправа подржава рад Црвеног крста кроз финансирање пројектних активности, за које је ове године из градског буџета издвојено 13 милиона динара. Задовољни смо реализованим пројектима, као и онима који предстоје, са циљем да се помогне нашим најугроженијим становницима, казала је већница Башић и додала да је средствима опредељеним за активности Црвеног крста, обухваћен рад народне кухиње, набавка пакета са храном и подела огревног дрвета за најугроженије грађане.

Црвени крст Прокупље, у борби против глади и сиромаштва, годишње кроз програм народне кухиње дистрибуира преко 67.000 оброка и подели 2.200 пакета хране и брашна, као и 500 породичних пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену.

Сутра акција сузбијања ларви комараца на подручју Прокупља

Уз редован дневни оброк, око 300 корисника данас је добило и сухомеснате производе, слана и слатка пецива.

(ProkupljeOnline)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Представник Фондације „Ана и Владе Дивац“ на пријему код начелника Топличког управног округа, новембра месеца још један конкурс за средњошколце

Прокупачки Црвени крст и Дом здравља обележили Светски дан хране

Бесплатна правна помоћ за интерно расељена лица, избеглице и повратнике по споразуму о реадмисији

Усвојен ребаланс буџета Града Прокупља

Берба кукуруза приводи се крају

Креативни час ученика Школе у Доњем Кординцу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име