Чланови Драмског студија Гимназије “Ђорче Петров” из Северне Македоније гости прокупачке Гимназије

Чланови  Драмског студија Гимназије “Ђорче Петров” из Криве Паланке, Република Северна Македонија, као гости прокупачке Гимназије, данас су се грађанима Прокупља у Дому културе представили својим позоришним комадом “Пројекат свадба”.

Обележен Светски дан борбе против сиромаштва

Како је рекао директор прокупачке Гимназије, Драгослав Минић, данашња посета македонских гимназијалаца и њихових професора, резултат је Уговора о сарадњи између два драмска студија и две школе, потписаног 2013. године.

-Наша сарадња иде у најбољем смеру и планирамо да је проширимо, казао је директор прокупачке Гимназије Минић, истичући да је у плану реализација заједничког пројекта, који финансира Међународна фондација “Рико”. У оквиру пројекта, планирана је двојезична, заједничка представа.

Према његовим речима, у оквиру поменутог пројекта, поред позоришта, деца ће уприличити и заједничка спортска такмичења и “Франкофонско вече”.

Велико интересовање пољопривредника за доделу бесповратних подстицајних средстава

-Наши утисци са гостовања су фантастични, деца су презадовољна тиме како су их примили и угостили њихови вршњаци из Прокупља, казала је заменик директора Гимназије “Ђорче Петров” Елена Георгијевска.

Сутра акција сузбијања ларви комараца на подручју Прокупља

Она подвлачи да је ова сарадња између два драмска студија настала из дугогодишњег дружења професорке Јасмине Пршић и њене колегинице Зорице Давитковске, која је уједно и вођа Драмског студија, аутор и редитељ представе “Пројекат свадба”.

Према њеним речима, та представа је освојила другу награду на Међународном фестивалу ђачког позоришта 2019. у Софији и побрала овације за најбољу главну и споредну женску улогу.

Представник Фондације „Ана и Владе Дивац“ на пријему код начелника Топличког управног округа, новембра месеца још један конкурс за средњошколце

Такође наглашава да велику помоћ у реализацији позоришних пројеката имају од Елене Јакимовске и Данијеле Стоимировске.

Током дводневног боравка у Прокупљу, гости из Северне Македоније упознали су се и са историјским знаменитостима нашег града.

(ProkupljeOnline)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Противпожарна вежба у Дому ученика у Прокупљу, радници и деца учили како правилно треба да реагују

Прокупачки Црвени крст и Дом здравља обележили Светски дан хране

Бесплатна правна помоћ за интерно расељена лица, избеглице и повратнике по споразуму о реадмисији

Усвојен ребаланс буџета Града Прокупља

Берба кукуруза приводи се крају

Креативни час ученика Школе у Доњем Кординцу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име