Представник Фондације „Ана и Владе Дивац“ на пријему код начелника Топличког управног округа, новембра месеца још један конкурс за средњошколце

Начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, одржао је састанак са Урошем Делићем из Фондације “Ана и Владе Дивац”, који је овом приликом представио пројекат “Оснаживање младих пољопривредника”.

(ФОТО) Противпожарна вежба у Дому ученика у Прокупљу, радници и деца учили како правилно треба да реагују

На састанку се, између осталог, говорило о значају самог пројекта и субјектима који би требало да ученицима завршних разреда пољопривредних школа помогну да напишу бизнис планове.

-Изузетно је значајно што Фондација “Ана и Владе Дивац” поново жели да реализује овај пројекат у Топлици. Један од циљева пројекта, јесте да се обезбеди подршка ученицима завршних разреда средњих пољопривредних школа за писање пословних планова и да се подржи предузетнички дух код младих у области пољопривреде, изјавио је начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић и додао да је данас свако пољопривредно газдинство, фабрика у малом.

Прокупачки Црвени крст и Дом здравља обележили Светски дан хране

Према његовим речима, захваљујући овом пројекту, модернизују се машине и опрема за пољопривредну производњу, што је од великог значаја за младе који желе да остану на селу.

Бесплатна правна помоћ за интерно расељена лица, избеглице и повратнике по споразуму о реадмисији

Аранђеловић је нагласио да је добро што је Град Прокупље активно подржао и постао партнер пројекта, који је Фондација реализовала крајем прошле школске године.

-Фондација ће наредни конкурс расписати током новембра, а моћи ће да учествују и ученици из других општина Топличког округа, што је добро, изјавио је Аранђеловић.

Урош Делић је изразио задовољство што је крајем прошле школске године, вредну опрему добило седам ученика завршних разреда Пољопривредне школе.

-Изузетно је важно да млади стекну вештине за писање бизнис планова и постану конкурентни за добијање подршке од разних фондова. Очекујем да ће се на наредни конкурс пријавити већи број ученика, за разлику од првог, када је вредну опрему добило седам ђака, рекао је Делић и нагласио да је ове године, Фондација доделила 33 донације за младе пољопривреднике у укупној вредности од 4.716.000 динара.

Усвојен ребаланс буџета Града Прокупља

За допринос успешној реализацији првог пројекта “Оснаживање младих пољопривредника”, Фондација “Ана и Владе Дивац” доделила је признање Граду Прокупљу и члану Градског већа за пројекте Милошу Костићу.

Састанку су присуствовали и заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић са сарадницима, директор Пољопривредне стручне службе Дејан Тонић, директор Пољопривредне школе Небојша Бјелић, представници Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија у Прокупљу и локалне самоуправе из Блаца и Куршумлије.

(ProkupljeOnline)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Берба кукуруза приводи се крају

Креативни час ученика Школе у Доњем Кординцу

Почиње вакцинација против сезонског грипа у Дому здравља

(ВИДЕО/ФОТО) Обележен Покров Пресвете Богородице у Прокупљу

(ФОТО) Ученици Техничке школе „15. мај“ у Прокупљу данас чистили Хисар

Бранислав Виријевић: Много нам значе подстицаји за куповину машина

Победе фудбалера, рукометаша и кошаркаша

Глумци из Инђије играли на Фестивалу „Лектирићи екс ју фест“

(ФОТО) Хулигани ломили камере у Техничкој школи у Прокупљу

Обележен Дан особођења Прокупља у Првом светском рату

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име