Креативни час ученика Школе у Доњем Кординцу

Кад год осмишљавају неки креативни час, ученици издвојеног одељења Основне школе „Милић Ракић Мирко“ у Доњем Кординцу то раде руководећи се мишљу „Образовање је најмоћније оружје, којим можемо променити свет“. Да се тога држе увек, не само у школи, већ и у свакодневним животним активностима, научила их је њихова учитељица Јелена Бабић. Ови вредни ученици су недавно, баш на тај начин, и одржали још један интересантан и поучан креативни час, којим су обележили Дан интелигенције кроз активност „Математичари истраживачи“.

Почиње вакцинација против сезонског грипа у Дому здравља

-Циљ овог часа је био развијање логичког мишљења и оријентације у простору. На почетку часа, ученици су дали своје мишљење шта значи израз „Мућни својом главом“, најавили смо тему часа и подсетили се извиђачких знакова, које смо користили у ранијим активностима. Сви су имали распоређене задатке и загонетке по школском дворишту. Испред сваког задатка требало је решити загонетку чије решење даје место на коме је сакривен задатак. Места где су се налазили задаци била су бандера, дрво, дрвена кућица, олук, гуме од аутомобила у дворишту и табла у учионици, истакла је учитељица Јелена Бабић.

(ВИДЕО/ФОТО) Обележен Покров Пресвете Богородице у Прокупљу

Она је истакла да су задаци били логичког типа и различите тежине.

(ФОТО) Ученици Техничке школе „15. мај“ у Прокупљу данас чистили Хисар

-Пратећи извиђачке знакове, ученици су долазили до загонетки, које су решавали редом, док нису дошли до последњег, који се налазио у учионици. Повратну информацију су добили путем књиге „Мозгалица“, а након утврђене исправности задатака, добили су да скенирају код са оценом, нагласила је учитељица Бабић.

Она је подвукла да су се деца веома лепо забавила и научила много тога новог, јер циљ оваквих креативних часова и јесте да се деца кроз игру разоноде, логично размишљају и развијају машту.

(ProkupljeOnline)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Бранислав Виријевић: Много нам значе подстицаји за куповину машина

Победе фудбалера, рукометаша и кошаркаша

Глумци из Инђије играли на Фестивалу „Лектирићи екс ју фест“

(ФОТО) Хулигани ломили камере у Техничкој школи у Прокупљу

Обележен Дан особођења Прокупља у Првом светском рату

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име