Бесплатна правна помоћ за интерно расељена лица, избеглице и повратнике по споразуму о реадмисији

У Градској кући у Прокупљу, данас је одржана презентација  програма бесплатне правне помоћи, коју су одржали представници Канцеларије у Нишу, Драган Гавриловић и Владана Савић.

Усвојен ребаланс буџета Града Прокупља

-Пројекат “Пружање правне помоћи и информација за заштиту и остваривање права интерно расељених лица, избеглица и повратника“, представља наставак сарадње, започете 2008. године, између Владе Републике Србије и Европске уније. Једна од активности Канцеларије је и рад на терену, тако  да смо данас у Прокупљу, са циљем да пружимо правну помоћ људима који су то од нас затражили, изјавио је правни саветник Драган Гавриловић.

Он је овом приликом истакао да су од почетка пружања ове врсте помоћи, отворена 7.683 предмета, решена 2.844, вредност имовине која је враћена је 6.341.060 евра, а очекивана вредност имовине предмета који су у процесу је 6.575.710 евра.

Берба кукуруза приводи се крају

-У решавању правних проблема интерно расељених лица са Косова и Метохије, повратника по споразуму о реадмисији и избеглица из Хрватске и Босне и Херцеговине, имамо подршку Комесаријата за избеглице, локалног Повереништва, као и разних удружења која се баве питањама наведених категорија грађана. Стручна правна помоћ потребна им је за решавање питања становања, повраћаја имовине, прибављања правне документације, заступања пред судовима, остваривања права на пензију, објаснио је Гавриловић и додао да се лица заинтересована за бесплатну правну помоћ могу јавити на број телефона 0800-108-208, али и да се све информације о томе могу добити путем сајта www.pravnapomoc.org.

(ProkupljeOnline)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Креативни час ученика Школе у Доњем Кординцу

Почиње вакцинација против сезонског грипа у Дому здравља

(ВИДЕО/ФОТО) Обележен Покров Пресвете Богородице у Прокупљу

(ФОТО) Ученици Техничке школе „15. мај“ у Прокупљу данас чистили Хисар

Бранислав Виријевић: Много нам значе подстицаји за куповину машина

Победе фудбалера, рукометаша и кошаркаша

Глумци из Инђије играли на Фестивалу „Лектирићи екс ју фест“

(ФОТО) Хулигани ломили камере у Техничкој школи у Прокупљу

Обележен Дан особођења Прокупља у Првом светском рату

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име