(ФОТО) Писмо Александру Вучићу: КРЕАТОР СВИХ ПРОБЛЕМА…

На адресу портала стигло нам је јавно писмо које вам преносимо у целости:

Звездан Ристић
Вука Караџића број 98
Куршумлија

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Г. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ
Андрићев венац број 1
БЕОГРАД

Поштовани г. Председниче,

Обраћам Вам се у својству одборника Српске радикалне странке у Скупштини општине Куршумлија и шефа одборничке групе „Слобода за Куршумлију“, са намером да Вас упознам са бројним проблемима који оптерећују живот становника у нашој општини. Креатори свих проблема су функционери странке чији сте Ви председник. Нажалост, ти људи су своје деловање усмерили на начин да прво приватизују општински одбор Ваше странке у коме су сви функционери лица која су акционари АД „Планинка“ , чланови Надзорног одбора или са њима повезана лица.

Креатор свих проблема у Куршумлији је Радован Раичевић, председник општинског одбора Ваше странке и генерални директор АД „Планинке“. Он је заједно са председником општине Радољубом Видићем и његовим најближим сарадницима Небојшом Јовићем, Јовицом Ђиновићем и Дејаном Ловићем спровео практично приватизацију општинске управе, јавних предузећа и спортских клубова. То се најбоље огледа у чињеници да већину директора и чланова надзорних одбора у свим јавним установама чине лица која су блиски рођаци Радована Раичевића или лица која су директно повезана са АД „Планинком“ коју он води.

Овако устројена власт годинама уназад доноси штетне одлуке по интересе већине грађана Куршумлије. Наравно, све одлуке иду у прилог поменуте групе. То се најбоље види у чињеници да њихова фирма АД „Планинка“ остварује велики профит, док Куршумлија пропада у економском и демографском погледу. Стварност је постала сурова и суморна захваљујући њиховом утицају и одлукама које су донели (својој фирми су отписали милионске обавезе настале по основу накнада и пореза). Све је то написано у извештају Државне ревизорске институције.

Све те одлуке и њихов утицај довео је до тога да нико осим њих не може користити природна богатства на територији наше општине („Пролом вода“) и градити било какве пословне објекте како им не би био конкуренција. Немогуће је да било ко изгради хотел у Луковској бањи и Пролом бањи зато што је поменута група у скупштини општине „прогурала“ таква планска документа. Дакле, само они имају право да раде, послују и извлаче огроман профит. Само они имају право на будућност. Други људи имају „право“ да их слепо слушају или да се иселе из Куршумлије и да будућност потраже у неком другом граду или држави.

Такво стање у нашој општини резултирало је тиме да њихова приватна фирма има два пута већу добит него што износи буџет општине Куршумлија. Притом, општина Куршумлија не остварује никакав приход од тога што се црпе милиони литара „Пролом воде“ на њеној територији, као и од продаје од око 60 хиљада улазница у Ђавољу варош. Напомињемо Вам да је сва путна инфраструктура до поменутог природног феномена „Ђавоља варош“ финансирана из републичког и општинског буџета. Ноћу су кипови су осветљени еколошким светлом плаћеним 30.000 евра, такође од стране државе.

Очигледно је да за поменуту групу не важе закони Републике Србије и прописи општине Куршумлија, па се тако у центру Луковске бање гради хотел од осам милиона евра, без грађевинске дозволе. Том бахатошћу се још јавно и хвале. Поред тог објекта, председник скупштине општине Дејан Ловић (члан надзорног одбора „Планинке“) изградио је пословни објекат у самом центру без икакве дозволе, на земљишту које је у власништву Републике Србије и општине Куршумлија.

Овакво безакоње није санкционисано од стране надлежних државних и општинских органа. Очигледно је да је њима све дозвољено и да закон не важи за њих. Хвале се такође да за све ово и још пуно тога имају подршку од Вас. Имају ли је? Грађани Куршумлије, озлојеђени оваквим понашањем, у неколико наврата су потписивали петиције и слали писма Вама, како бисте нешто предузели и спречили самовољу ове групе којој је Српска напредна странка само инструмент за остваривање властитих интереса.

Имајући у виду све што сам вам у најкраћим цртама навео, захтевам од Вас, као председника Републике, да искористите свој ауторитет и да утичете на надлежне државне органе да темељно истраже све што сам навео како би се покренули поступци против поменуте групе или против мене уколико се утврди да ја износим нетачне наводе.

Господине председниче, крајње је време да се ови људи санкционишу зато што њихове одлуке и њихово деловање производи штетне еконоско демографске последице. Млади људи беже из Куршумлије, а сви знамо шта то значи и куда то води. Надамо се да ћете нешто предузети како би се окончало ово безакоње и по интересе грађана штетно деловање ове организоване групе на чијем челу је Радован Раичевић. Уколико ништа не предузмете након овог обраћања, грађанима ће бар бити јасно да Ви подржавате ове коруптивно криминалне послове и неминовно ће доћи до непредвидљивих и нежељених последица чији су се блажи појавни облици већ испољили.

С поштовањем,

одборник СРС
Звездан Ристић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име