Креативна радионица Културно образовног центра „Топлица“ за предшколце

У оквиру обележавања „Дечије недеље“, Културно образовни центар „Топлица“ у Прокупљу, угостио је најстарију групу полазника Предшколске установе „Невен“, и за њих организовао креативну радионицу о дечијим правима.

Кроз игру, на забаван начин, деца су осликавала и облачила папирне лутке, и у исто време се упознавала са својим правима, као што су право на живот, на безбедно одрастање, учење, слободну игру…

Малишани су, бојећи лица луткама, сазнали да се, осим по боји коже, деца ни по чему другом не разликују, и да имају иста права.

-Готово сваке недеље, за предшколце и децу школског узраста имамо неки креативан програм, било да се ради о креативним радионицама, које су веома популарне, или о некој другој забавној врсти дружења, казала је директорка КОЦ-а Љиљана Красић.

Према њеним речима, годишње кроз такве кеативне радионице прође више од хиљаду деце из Прокупља, што најбоље говори о интересовању које за овакав вид учења, кроз забаву, школарци показују.

-Већ следећег месеца, имаћемо обележавање „Светског дана детета“, где ћемо такође имати одговарајући програм, казала је Красић.

Како је нагласила, у оквиру Културно образовног центра „Топлица“, организују се креативне радионице и за одрасле, путем којих они исказују креативност и корисно утроше слободно време.

(ProkupljeOnline)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име