РАГБИ ДАН У ПРОКУПЉУ

Град Прокупље и Рагби савез Србије у четвртак, 10. октобра 2019. године, на стадиону ОФК Топличанин у Прокупљу организују Рагби дан.

Рагби дан је спортска манифестација чији је циљ да ученике виших разреда основних школа, прве и друге године средње школе али и остале заинтересоване Прокупчане упозна са рагби спортом.

У првом делу Рагби дана представници Рагби савеза Србије упознаће присутне са историјом рагбија, развојем рагбија у Србији и основним принципима игре. У другом делу манифестације присутни ученици имаће прилику да сами испробају основне елементе рагбија као што су ношење лопте и додавање уз помоћ демонстратора Рагби савеза Србије.

“Тренутно је у току Светски куп у рагбију, у Јапану, а ова манифестација се организује у оквиру глобалног пројекта ГИР Рагби чије је гесло “Дођи, пробај и остани у рагбију”. Циљна група су нам , пре свих, ученици прокупачких школа узраста од 11 до 17 година али и они старији и млађи су добродошли. Желимо да организацијом Рагби дана обогатимо спортску понуду Прокупља, заинтересујемо младе за један њима непознат спорт и успоставимо контакт са наставницима физичког васпитања. Уколико се јави довољно заинтересованих спремни смо да организујемо посебне промоције по школама и касније, евентуално, радимо на оснивању клуба”, истиче Славиша Миленковић, Комесар за развој Рагби савеза Србије и додаје. “Посебну захвалност дугујемо надлежнима у Градској управи Прокупља и Савету за спорт који су без оклевања прихватили нашу иницијативу и ангажовали се у организацији Рагби дана”.

Рагби дан на стадиону ОФК Топличанин у Прокупљу почеће у 11.30 сати и трајаће око сат времена.

извор: prokupljeonline.rs / Ragbi savez Srbije

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име