Јелена Вуковић: Поносна сам на успехе средњошколаца, Александар Симоновић: Дом ученика понос Прокупља

Поводом обележавања „Дечије недеље“, директор Дома ученика средњих школа у Прокупљу, Јелена Вуковић, приредила је пријем за  градоначелника Прокупља Александра Симоновића и његове сараднике и заменика градоначелника Епона Ивицу Јовића, који је такође био са сарадницима.

Говорећи о раду установе, Јелена Вуковић је истакла да је Дом ученика ове године обележио 60 година постојања и рада.

-Поносна сам на резултате које су средњошколци током ове године остварили у својим средњим школама и на многобројним такмичењима. Чињеница да је од 145 корисника, њих 87 школску годину завршило са одличним успехом, довољан је показатељ ангажовања васпитача и других запослених, да се деци створе услови за нормалан рад и боравак у Дому, изјавила је она.

Да би се побољшали услови боравка и рада ђака и свих запослених, Министарство просвете, ове године, издвојило је око 14 милиона динара за инвестициона улагања.

Вуковић се захвалила и локалној самоуправи што је финансирала радове на улазу у Дом и канале за одвод атмосферских вода.

Градоначелник Александар Симоновић је истакао да су резултати средњошколаца у школским и ваншколским активностима допринели да Дом ученика средњих школа буде понос града Прокупља.

-Изузетно је велика одговорност радити са децом која су због школовања отишла из својих родних крајева. Међутим, максималним ангажовањем запослених, корисници установе се веома брзо прилагоде. Податак да ова установа, по свим оствареним резултатима спаде међу најбоље у Србији је за дивљење, рекао је он и додао да након завршетка школовања, сви ученици носе лепе успомене из Прокупља.

Одговарајући на питање ученика шта локална самоуправа чини да заустави одлазак људи из града, Симоновић је подвукао да се ове године доста радило на инфраструктурним објектима у граду и сеоским срединама, и да би наредне године Прокупље требало да буде велико градилиште.

-Асфалтирање и санација путева, радови на канализационој и електромрежи, адаптација школских објеката и домова културе у сеоским срединама где живи већи број становника, а посебно младих, само су неки од начина да се заустави миграција. Наредне године очекујемо и почетак изградње ауто-пута Ниш-Мердаре и почетак радова на изградњи Индустријске зоне. Сви ови радови, омогућиће отварање нових радних места, изјавио је градоначелник Прокупља и додао да се очекује да радови на згради Гимназије почну јануара наредне године.

Симоновић је говорио и о сарадњи и активностима са руководством братимљеног града Епона и напоменуо да су ученици прокупачке Гимназије већ посетили овај француски град.

Заменик градоначелника Епона, Ивица Јовић, истиче да је одушевљен оним што је видео и чуо од ученика прокупачких средњих школа.

-Дружење деце из Епона и Прокупља, допринеће бољем упознавању историје, традиције, обичаја и културе два пријатељска народа, рекао је он.

За свеукупан рад и остварене резултате у протеклом периоду, градоначелник Прокупља Александар Симоновић, директору Дома ученика средњих школа Јелени Вуковић уручио је пригодан поклон.

(Prokupljeonline)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име