„Отворена забавна школа фудбала“ у Прокупљу

На градском стадиону у Прокупљу, почела је са радом 12. по реду „Отворена забавна школа фудбала“. У наредних пет дана, колико ће трајати, више од 100 девојчица и дечака узраста од 6 до 11 година из Прокупља, упознаће се са првим фудбалским корацима, а оно што је најважније-дружиће се, што је и основни циљ ове манифестације. Са децом ће радити седам тренера из Прокупља који су едуковани и који су и претходних сезона учествовали у „Отвореној забавној школи фудбала“.

Школу је отворила члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић.

-Желим да поздравим све присутне, све актере овог пројекта, лидере на пројекту, тренере, а највећи поздрав од стране Града упућујем нашој златној дечици која су данас овде на терену. Оно што је најважније је аспект игре, задовољство које произилази из игре, начин на који су креиране игре које код свакога стварају осећај успеха. „Отворену забавну школу фудбала“ треба схватити као једно богато и вредно искуство у игри са лоптом, промоцију игре, развој нових талената, и из тог разлога, желим свима данас, деци посебно, да се осећају добродошлим и сигурним у овом окружењу, да испуњавају игру радошћу и срећом, да користе своју машту и доживе успехе. Школа је отворена за све, без обзира на расу, религију, а крајњи циљ су радосна, здрава и срећна деца, рекла је Маја Ранђеловић.

„Отворену забавну школу фудбала“ огранизује Град Прокупље у сарадњи са данском организацијом ОФФС, а све у циљу дружења и привлачења што већег броја деце спорту и здравом животу.

-Школа је предвиђена да би се деца дружила. Укључивањем у ове активности, деца могу да се опредељују и да се касније баве неким спортом. Тренери се усклађују са узрастом полазника и са њиховим способностима. Циљ „Отворене забавне школе фудбала“ је да се изврши превенција свих негативних појава са којима деца могу да се сусретну и да се што више баве спортом, истакла је Валентина Радић, лидер „Отворене забавне школе фудбала“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име