Полазници ПУ „Невен“ посетили Градску кућу

Полазници Предшколске установе „Невен“ из Прокупља, поводом почетка „Дечије недеље“, данас су традиционално, као и сваке године, посетили Градску кућу, градоначелника, обишли градске службе, и упознали се са радом Скупштине.

Децу најстарије предшколске групе, примио је и угостио градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

-Ово дружење са вама, за мене је један од најлепших тренутака у дану пуном обавеза, рекао је градоначелник Симоновић, обраћајући се деци која су му на поклон донела своје цртеже, песме и рецитације.

-Трудимо се да на сваки начин обезбедимо што боље услове нашим најмлађим суграђанима, казао је Симоновић и подвукао да се значајна средства из градског буџета издвајају за те намене.

-У току је реконструкција објекта „Радост“, где је кров већ замењен и сада следе остали радови, тако да ће наши малишани, када све буде завршено, добити један потпуно нов услован простор за рад и боравак, истакао је градоначелник  Симоновић.

Он је подсетио да су току активности око изградње још једног, новог вртића који ће се градити у Сокићевом булевару.

-Већ у јануару месецу следеће године би требало да добијемо извођаче радова на том објекту, тако да се може очекивати да наредне године, изградњом још једног вртића, у потпуности решимо и проблем недостатка простора за боравак све наше деце и укинемо досадашње мучне листе чекања, подвукао је градоначелник Симоновић.

Током данашње посете, деца су у пратњи градоначелника посетила Услужни центар и матичну службу у згради Градске управе, као и велику салу у којој се одржавају седнице Скупштине, и упознала се са начином на који се седнице одржавају.

Посебно интересовање, предшколци су показали за витрину у холу зграде са сјајним медаљама, које су годинама уназад освајале спортске екипе Града Прокупља, такмичећи се на „Радничко-спортским играма“ широм наше земље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име