Чланови Друштва за церебралну и дечију парализу показали машту и креативност у играма и рецитацијама

Друштво за церебралну и дечију парализу, недавно је реализовало пројекат “Културна инклузија”, који је финансирало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у износу од 265.000 динара. Овај пројекат, где су била ангажована четири члана Удружења, трајао је четири месеца.

-Током четворомесечног трајања пројекта, деца са инвалидитетом показала су машту и креативност у многим играма, рецитацијама, певању и цртању. Осим Прокупља, своју креативност, деца су показала и у Лесковцу, изјавио је Милутин Стојановић, председник Друштва за церебралну и дечију парализу, и истакао да су својим наступима, деца показала да су саставни део друштвене заједнице.

Ова организација, која је формирана пре пет година, сада има нешто више од 100 чланова.

Стојановић подвлачи да су они до сада, уз помоћ Министарства, Националне службе за запошљавање и Града Прокупља, реализовали многе пројекта у којима су деца са инвалидитетом, кроз многобројне друштвено корисне послове, показала своје идеје и стваралачку енергију.

-Својим свакодневним ангажовањем на многобројним пројектима, деца са инвалидитетом показују значајан и неискоришћен потенцијал у многим областима друштвеног живота. Својим талентом, способностима и ангажовањем, могу дати велики допринос друштвеној заједници, закључио је Милутин Стојановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име